Nu är vi igång!

Historien bakom Agronomuppropet är inte lång men nog så viktig. Beatrice Ramnerö, nuvarande ordförande för Ultuna studentkår, kontaktade mig (jag, en avdankad gammal ordförande med svårt att släppa taget) via ett långt mail med en massa anledningar till varför vi behövde ta tag i det här med antalet sökande till agronomprogrammen. Nog för att det är hyffsat söktryck till programmen ekonomagronom, husdjursagronom och det relativt nya landsbygdsagronomprogrammet men för mark/växt och livsmedel håller söktrycket på att gå käpprätt åt skogen. Det är så illa att det på högre ort har ifrågasatts om utbildningarna bör finnas kvar. Efter att ha skummatBeatrices långa uppsats svarade jag ett kärnfullt “jag är på” och resten är historia.

Här i nyhetsflödet kommer vi att beskriva noggrannare olika aspekter av problemet med att det är så få som idag utbildar sig till agronomer, vi kommer berätta hur projektet fortlöper och på sikt hoppas vi att detta ska bli en viktig portal i Kampen om Studenterna. En samlingsplats för oss agronomer som tycker att vi har gått världens bästa utbildning, har världens bästa yrke och gärna ser fler ägna sig åt detta värv.

Vi ses!

//Julia Fransson


Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>