Det började med en dröm

Det låter som en kliché, jag vet, men denna gång stämmer det faktiskt. Jag vaknade mitt i natten under påskledigheten och mumlade något osammanhängande om att jag måste ordna en dag för att samla agronomer. När jag vaknade morgonen efter kom jag fortfarande ihåg drömmen och en tanke hade väckts. Idén om att göra något för att förbättra söktrycken till agronomprogrammen och för att öka agronomyrkets status är inte ny. Det är frågor som diskuteras bland oss agronomer hela tiden och i de diskussioner som jag varit med i har ofta lett till slutsatsen att vi agronomer måste samlas och samarbeta för att nå resultat. Det som aldrig framkommit i diskussionerna är vem som ska ta initiativet. Tanken som väcktes i min dröm var ”jag tar initiativet!”. Ju mer jag tänkte på det desto mer självklart kändes det, varför gå och vänta på att någon annan ska ta initiativet när man lika gärna kan göra det själv! Som ordförande för Ultuna studentkår fungerar man dessutom som en länk mellan studenter, universitetet och näringen, så jag såg ingen anledning till att jag inte skulle ta detta initiativ. Jag skrev ner en massa idéer och tankar, skickade till Julia. Så var första steget taget.

DSC_0100 (1)

Foto: Martin Holmberg

Första stegen är tagna – är du med på den fortsatta färden?

#agronomuppropet

//Beatrice


Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>