4 frågor till en agronom – Simon Strandvik

Många agronomer startar eget, antingen direkt eller efter några år i arbetslivet. Här kommer 4 frågor till agronom Simon Strandvik.

Simon
Namn: Simon Strandvik
Examen: Mark/växtagronom, examen 2010

Vad jobbar du med?
Efter några år på Håll Sverige Rent är jag nu VD i det egna företaget Greentime och arbetar med miljö och matfrågor inom evenemangsbranschen.

Varför läste du till agronom?
Jag läste till agronom för att få kunskap om hur vi producerar vår mat och hur det påverkar miljön och i slutändan oss själva. Agronomutbildningen hade jag hört talas om, att den var gedigen och hade en bra naturvetenskaplig inriktning. Med facit i hand kan jag säga att utbildningen verkligen har varit bra.

Varför är agronomer viktiga?
Det är klart att det behövs agronomer med kunskap om våra odlingssystem! Vi står inför den stora utmaningen att mätta allt fler magar och samtidigt upprätthålla och skapa hållbara produktionssystem som fungerar även i framtiden. Då krävs det folk med rätt kompetens som vet hur jordbruket fungerar.

Vad kan du göra för att fler ska veta vad en agronom är?
Jag har alltid på mig min agronomring och berättar mer än gärna vad den står för. I min mailsignatur står det också agronom. Så jag skyltar redan nu men skulle säkert kunna göra det ännu mer genom att berätta oftare om mitt yrke.

Vad kan du göra för att fler ska veta vad en agronom är? – See more at: http://agronomuppropet.se/2014/07/07/4-fragor-till-en-agronom-johanna-sandahl/#sthash.fQJ5Qxee.dpuf