Studentblogg – Amanda, Husdjursagronom

Ett sätt att få en bra inblick i hur det är att vara agronomstudent är att följa de studentbloggar som finns på SLU:s hemsida. De drivs av studenter från olika utbildningsprogram och i bloggarna kan du läsa både om hur själva studierna går till och hur livet som student ser ut utöver studierna.

En av studentbloggarna drivs av Amanda Andersson som läser tredje året till husdjursagronom. Amanda flyttade till Uppsala från Dalslandsslätten och beskriver livet som husdjursagronomstudent som Här möter landsbygd storstad i en blandning av cykelvägar, labrapporter, 04-släpp och vägen till drömmen, att på heltid få jobba med djur. Jag har en stark tro att kontrasterna förgyller livet. Ena dagen gummistövlar, nästa dag klackar”.

Kossor

Bild från Amandas blogg.

Genom studentbloggen ger Amanda oss en bra inblick i husdjursagronomutbildningen. Vi får läsa om studiebesök som genomförs på utbildningen, olika ämnen som behandlas på föreläsningar och laborationer. Amanda ger i bloggen också en hel del tips som kan vara bra både för nuvarande och blivande studenter, bland annat ges tips på kurslitteratur och studieteknik. Utöver inläggen om studierna får vi även en inblick i livet runt studierna, med buggkurser, vänner, kårengagemang och fester!

Amanda blogg

Amanda Andersson, bild från Amandas blogg.

Är du intresserad av att läsa till husdjursagronom eller någon annan av agronom-programmen – då är Amandas blogg ett givet val!