Inför Fokusdagen: Möt agronom Rikard Hellqvist

På Agronomuppropets Fokusdag kommer du få lyssna till Rikard Hellqvist, vd på Bergström & Hellqvist

Rikard Hellqvist är ekonomagronom utexaminerad 1999. Rikard är idag vd för företaget Bergström & Hellqvist som han grundade med agronomkollegan Magnus Bergström.

B&H

Magnus och Rikard, Årets agronom 2010. Bild från Agronomförbundet.

Rikard och Magnus utsågs av Agronomförbundet till Årets agronomer år 2010 med  motiveringen:

”Magnus och Rikard har visat på agronomutbildningens bredd, genom att de som ekonomagronomer tagit sig in i livsmedelssektorn och blivit efterfrågade konsulter inom livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljö. Under drygt tio år har Magnus och Rikard arbetat med att höja kunskapsnivån inom den svenska livsmedelsindustrin och genom sitt företag Bergström & Hellqvist AB tagit fram en palett av livsmedelshygienutbildningar. Magnus och Rikard är lysande exempel på hur man kan använda agronomutbildningen för att lyckas och är värdiga mottagare av utmärkelsen Årets agronom!”


På sin hemsida skriver Bergström & Hellqvist följande om företaget:

Bergström & Hellqvist grundades hösten 1999 av agronomerna Magnus Bergström och Rikard Hellqvist. Magnus och Rikard var dessförinnan verksamma vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala som kursutvecklare och lärare inom kvalitets- och miljöledning. Ett genuint intresse och engagemang för att utveckla olika aktörer i livsmedelsbranschen har varit drivkraften ända sedan starten. Under åren har vi haft ett stort antal kunder, både stora och små företag, myndigheter och storhushåll i den svenska livsmedelsbranschen.

I dag är verksamheten inriktad på att erbjuda högkvalitativa konsulttjänster, utbildningar och onlineutbildningar till vinnare inom följande kundkategorier: Livsmedelsindustri, Storhushåll och Kontrollmyndighet.


Anmäl dig till Fokusdagen här och hör Rikard berätta mer om entreprenörskap och behovet av agronomer inom livsmedelssektorn.

Vi ses den 31 oktober.