TÄVLING – Vad svarar du på frågan Agro-vadå?

TÄVLING

Under Agronomuppropets Fokusdag var det flera av er som efterfrågade en definition på vad en agronom är, en agonompitch.

Agronomuppropet efterlyser en kort och slagkraftig pitch på vad en agronom är, en eller ett par korta meningar som beskriver vad en agronom är och gör. En pitch som vi agronomer kan använda när vi får frågan “agro-vadå…?”.

Bästa pitch belönas med fint pris!

Vill du ha inspiration? År 2011 skapade Rådet för Agronomprogrammen (RAG) vid SLU en definition på vad en agronom är och gör:

Agronomen studerar lantbruket och dess roll i samhället och arbetar för att utveckla lantbrukets förmåga att försörja människan med mat och andra nyttigheter, utan att utarma naturresurserna eller skada miljön.

Agronomen kombinerar agrar kompetens med akademisk ämneskompetens och relevanta yrkeskompetenser för att kunna arbeta självständigt med kvalificerade tillämpningar inom områdena lantbruk, livsmedel och landsbygd.

På Wikipedia definieras agronomer såhär.

Vi tror att det behövs en enklare och mer slagkraftig pitch för allmänheten. Vad svarar du på frågan Agro-vadå? Skicka in ditt tävlingsförslag till info@agronomuppropet.se senast den 31 JANUARI.

Agronomen studerar lantbruket och dess roll i samhället och arbetar för att utveckla lantbrukets förmåga att försörja människan med mat och andra nyttigheter, utan att utarma naturresurserna eller skada miljön.

Agronomen kombinerar agrar kompetens med akademisk ämneskompetens och relevanta yrkeskompetenser för att kunna arbeta självständigt med kvalificerade tillämpningar inom områdena lantbruk, livsmedel och landsbygd.

– See more at: http://agronomuppropet.se/2014/06/19/agro-vada/#sthash.qXzLXu9t.dpuf

Agronomen studerar lantbruket och dess roll i samhället och arbetar för att utveckla lantbrukets förmåga att försörja människan med mat och andra nyttigheter, utan att utarma naturresurserna eller skada miljön.

Agronomen kombinerar agrar kompetens med akademisk ämneskompetens och relevanta yrkeskompetenser för att kunna arbeta självständigt med kvalificerade tillämpningar inom områdena lantbruk, livsmedel och landsbygd.

– See more at: http://agronomuppropet.se/2014/06/19/agro-vada/#sthash.qXzLXu9t.dpuf

Agronomen studerar lantbruket och dess roll i samhället och arbetar för att utveckla lantbrukets förmåga att försörja människan med mat och andra nyttigheter, utan att utarma naturresurserna eller skada miljön.

Agronomen kombinerar agrar kompetens med akademisk ämneskompetens och relevanta yrkeskompetenser för att kunna arbeta självständigt med kvalificerade tillämpningar inom områdena lantbruk, livsmedel och landsbygd.

– See more at: http://agronomuppropet.se/2014/06/19/agro-vada/#sthash.qXzLXu9t.dpuf

 

Jacob