Årets agronom 2015: Kristina Yngwe

KristinaKristina Yngwe och Claes Åkerberg från Agronomförbundet.

Lördagen den 7 mars, under den sedvanliga Kamratmiddagen på Ultuna, tog agronom Kristina Yngwe emot priset Årets Agronom.

Motiveringen lyder:

Efter två lyckade personvalskampanjer till Europaparlamentet och Sveriges riksdag har Kristina Yngwe gett agronomyrket ett ansikte. Kristina tar varje tillfälle i akt att lyfta fram att hon är agronom. Aldrig tidigare har vi sett en agronom som så entusiastiskt motionerar i Riksdagen. Men Kristinas arbete stannar inte i Riksdagen. På ett unikt sätt hämtar hon inspiration och kommentarer via sociala medier. Därigenom engageras hela gröna näringen i hennes dagliga riksdagsarbete. Kristina är en utmärkt ambassadör för agronomyrket och bör därför tilldelas titeln Årets Agronom 2015!

Agronomuppropet säger stort grattis till Kristina!

Läs vad Kristina svarade i Agronomuppropets intervju Fyra frågor till en agronom!