Gunnela Ståhle utsedd till hedersdoktor vid SLU

Gunnela Ståhle, agronom, samhällsdebattör och bloggare, är en av årets sex hedersdoktorer vid SLU. Vilka de övriga är kan du läsa här. Gunnela är och har under decennier varit, en ledande, engagerade och drivande kraft för svensk livsmedelssektor. Hon har engagerat sig för de stora utmaningarna inom livsmedelsförsörjningen, nationellt så väl som globalt bland annat genom sitt arbete inom LRF och som ordförande i EU-kommissionens tidigare grupp för djurskydd. Läs mer om Gunnelas arbete via hennes blogg (http://gunnela.nu/) där hon bland annat skriver om livsmedelssäkerhet, hållbarhet och djurvälfärd.  Gunnela uppmanar oss att bry oss om vad vi äter och ta reda på mer om matens ursprung!

Den 2 oktober kommer hedersdoktorerna hålla föreläsningar på Ultuna. Föreläsningarna brukar även sändas via webben för den som inte har möjlighet att ta sig till Uppsala.

Gunnela Ståhle