Ditte ska bredda Brunnby Lantbrukardagar!

Var tar de nyutexaminerade agronomerna vägen? Agronomuppropet följer upp denna fråga genom att prata med ett gäng av branschens allra färskaste agronomer. Först ut är husdjursagronomen Ditte Löfqvist!
Ditte Löfqvist (1)

Foto: privat

  • Grattis till din agronomexamen! Den klassiska sportfrågan, hur känns det?
 Det känns självklart väldigt skönt även om jag inte helt lämnat SLU utan fortfarande skriver på exjobbet men som förhoppningsvis blir klart närmaste månaden. Dessutom känner jag mig såklart stolt att jag tagit mig igenom alla tentor, tentaångest och stundtals lång föreläsningstimmar.
  • Vad händer nu framöver för dig? 
Nu framöver kommer jag tillbringa mycket av min tid i Enköping då jag fått jobb på LRF Mälardalen. Där jobbar jag bland annat med Brunnby lantbrukardagar som nu breddat mässan från växtodling till att även inkludera husdjur. Så fort exjobbet är klart ska jag njuta av att för första gången på 4,5 år vara helt ledig på kvällar och helger!
  •  Vad tror du det var som gjorde att just du fick detta jobb och har du något tips vad andra jobbsökande agronomer kan tänka på?
Jag hatar att behöva vara en av dem som säger så här men jag tror att mycket berodde på tur att jag fick jobb. Mitt tips är nog att söka de jobb man tycker är kul och inte sitta och fundera så mycket på om man uppfyller de kriterierna som står i beskrivningen. Jag sökte ett jobb på LRF och fick inte det men blev istället erbjuden en annan tjänst, så hade jag inte vågat söka tjänsten som jag egentligen inte var kvalificerad för så hade jag heller inte fått det här jobbet. För de som ännu inte är färdiga agronomer vill jag verkligen slå ett slag för de kvalificerade agronompraktikerna som både ger erfarenhet, något att skriva i sitt CV och chans att knyta kontakter!