Drömyrke: AGRONOM

Drömyrke: AGRONOM

Hur glad blir en inte när den rubriken dyker upp i senaste numret av Kupé (nr 03 2016)? Temat på numret är studiespecial och störst utrymme ges helt fantastiskt nog till just agronomutbildningen! Eller närmare bestämt mark/växtagronomutbildningen. I artikeln berättar mark/växtagronom Caroline Jöngren om att hon vill vara med och utveckla det svenska lantbruket in en mer hållbar riktning. Caroline lyfter också att arbetsmarknaden ser bra ut och att det finns många intressanta jobb att söka för en agronom. Caroline lyckas också lägga in en känga till den onödiga strid mellan ekologisk och konventionell produktion som aldrig tycks vara över – och förklarar varför hon förespråkar en mellanväg mellan dessa produktionsformer.

Heja Carro! – säger vi i Agronomuppropet.  Vilken föredömlig agronom-ambassadör du är!

20160302_190243_resized

Missa inte senaste numret av Kupé!

 

 

Inte nog med att tidningen innehåller denna fina artikel – även i rubriken till ledaren uppmärksammas agronomyrket. Detta är ju helt fantastiskt bra!

20160302_190634_resized