På nytt jobb – Mikael Nilsson

Vi har ställt några frågor till Mikael Nilsson som under våren fått jobb som växtodlingssäljare på Lantmännen. Mikael tog examen från agronomprogrammet med inriktning mark/växt vid jul och för oss delar han med sig av sina knep för hur du ska hitta ditt första jobb efter examen!

Mikael Nilsson

 

Stort grattis till jobbet Mikael! Den klassiska sportfrågan, hur känns det?

Det känns mycket bra! I mitt nya jobb som växtodlingssäljare har jag nytta av dels min praktiska erfarenhet inom jordbruket samt den teoretiska utbildningen från agronomprogrammet.

Vad händer nu framöver för dig?

Jag kommer jobba sida vid sida med en kollega som går i pension till midsommar. Det gör att jag successivt växer in i rollen och kan ta del av den erfarenhet som min företrädare har. Jag är placerad i Staffanstorp i Skåne och kommer ha arbetsområde i södra Skåne.

Vad tror du det var som gjorde att just du fick detta jobb och har du något tips vad andra jobbsökande agronomer kan tänka på?

Det viktigaste verktyget i jobbsökande är nätverk. Utveckla nätverket under studietiden genom att gå på möten, sommarjobba inom branschen, resa o.s.v. Visa att du är intresserad och kontakta personer inom olika företag. Börja tidigt och tänk långsiktigt. Även om det ibland känns långt till examen gäller det att vara aktiv på t.ex. näringslivsdagar. Jobbet på Lantmännen fick jag genom kontakter och efter en tidsbegränsad tjänst fick jag sen fast anställning.

 

Är du också ny på jobbet och/eller vill dela med dig av dina bästa jobbsökartips. Hör gärna av dig på info@agronomuppropet.se